Vitaly Mutko tërhiqet nga pozita si president i Futbollit të Rusisë përpara Kupës së Botës

Vitaly Mutko tërhiqet nga pozita si president i Bashkimit Rus të Futbollit (RFU).

Mutko është njeriu më i fuqishëm në sportin Rus, një nga zëvendëskryeministrat e Rusisë dhe i ngarkuar me finalet e Kupës së Botës në Rusi. Mutko thotë se dëshiron të tërhiqet përkohësisht për të pastruar emrin e tij pasi ai u akuzua për drejtimin e një programi doping të sponsorizuar nga shteti.

Tre javë më parë, Mutko u ndalua për jetë nga Olimpiada nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar. Ai thotë se do të apelojë për ndalimin në Gjykatën e Arbitrazhit për Sport. E ardhmja e Mutkos në RFU do të vendosej në një takim të komitetit ekzekutiv të tij në Boxing Day, por ai ka vendosur të largohet përkohësisht.

Një zëdhënës i FIFA-s tha: “FIFA e kupton vendimin e zotit Mutko, i cili gjithashtu u mor në interesin më të mirë të FIFA World Cup të verës së ardhshme. FIFA falënderon Z. Mutko për këtë hap të përgjegjshëm dhe për punën e bërë deri tani për Kupën Botërore.

“Vendimi i zotit Mutko nuk do të ketë ndikim në vendosjen e suksesshme të Kupës Botërore të FIFA-s verën e ardhshme, pasi FIFA, Qeveria Ruse, RFU dhe LOC (Komiteti Organizativ Lokal) vazhdojnë bashkëpunimin e tyre të frytshëm në përgatitjet për Kupën e Botës të FIFA-s sipas planit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *