UEFA ka hapur një hetim për marrëveshjet e transferimit të Paris Saint-Germain

UEFA ka hapur një hetim për marrëveshjet e transferimit të Paris Saint-Germain në lidhje me rregullat financiare të Fair Play (FFP).

Klubi i Ligue 1 pagoi një rekord botëror prej 198 milionë funta për të nënshkruar Neymar nga Barcelona muajin e kaluar dhe kan ranë dakord për një huazim sezonale për Kylian Mbappe që përmban një detyrim për të blerë atë për 165 milionë funta në vitin 2018. Rregullat e FFP kërkojnë që klubet të ndahën pak a shumë të barabarta gjatë një periudhe prej tre vjetësh dhe PSG do të paguajë Neymar 515,000 funta në javë gjatë kontratës së tij pesëvjeçare, e cila mund të marrë koston totale të brazilianit në 500 milionë funta.

PSG arriti rreth 50 milionë funte nga shitja e lojtarëve këtë verë dhe UEFA thotë se do t’i vendosë librat e klubit nën kontroll të përpiktë gjatë muajve të ardhshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *