Stewart Regan jep dorëheqjen nga pozita si shefi ekzekutiv i FA-s në Skoci

Stewart Regan ka dhënë dorëheqjen nga pozita e tij si shefi ekzekutiv i FA-s në Skoci.

Dorëheqja e Regan vjen pas tetë vjetësh në postin e tij, gjatë së cilës ai ka mbikëqyrur ndryshimet, duke përfshirë edhe riorganizimin e sistemit e komitetit skocez të FA-s dhe duke futur një proces disiplinor më transparent dhe të pavarur. Ai ndjek zhgënjimin e SFA-s në zëvendësimin e ish-menaxherit të ekipit kombëtar, Gordon Strachan, pas dështimit të Skocisë për t’u kualifikuar për Kupën e Botës 2018.

Michael O’Neill refuzoi punën për të qëndruar me Irlandën e Veriut muajin e kaluar, me Scott Gemmill tani për të mbushur rolin. Regan thotë se ai është përballur me “sfida shumë të mdha” në rolin e tij, por e njeh “nevojën për ndryshim” kur ai tërhiqet.

Ai tha në një deklaratë zyrtare të SFA-s: “Unë e kam kushtuar kohën time në Skoci për modernizimin, mbrojtjen, zhvillimin dhe promovimin e lojës, ndërkohë që u ballafaqova me disa probleme të vështira jashtëzakonisht sfiduese gjatë kohës sime në punë. Ndonëse ka qenë e vështirë, unë jam krenar të largohet duke mbikëqyrur një periudhë të ndryshimeve të rëndësishme dhe rritje të konsiderueshme pas Raportit McLeish në vitin 2010.

“Ne jemi tani në një pikë tjetër të stazhit dhe e pranoj se tani është koha për ndryshime të mëtejshme. Kam vendosur të heq dorë nga posti për të lejuar udhëheqjen e re për ta çuar përpara organizatën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *