Sanchez shmang burgun pas pranimit të fajësisë në rastin e mashtrimit me taksa në Spanjë

Alexis Sanchez i është dhënë një dënim me burg prej 16 muajve në Spanjë, pasi u deklarua fajtor për mashtrime tatimore gjatë kohës që luajti për Barcelonën.

Sanchez, i cili kohët e fundit u largua nga Arsenal për t’u bashkuar me Manchester United, arriti një marrëveshje me Prokurorin e Përgjithshëm spanjoll për të paguar taksën që ai nuk arriti të paguante, një shumë prej 900,000 funtave, plus një gjobë prej 525,000 funtave. Ati gjithashtu ju dha dënimi me burg, por nuk do të duhet të kalojë asnjë kohë në burg përveç nëse ai kryen një vepër të ngjashme brenda dy viteve të ardhshme.

Sanchez u bashkua me Barcelonën në korrik 2011 dhe luajti gati 150 ndeshje për klubin para se të nisej për Premier Ligë tre vjet më vonë. Ai u akuzua për mashtrimin e Thesarit spanjoll prej 1 milionë eurove midis 2012 dhe 2013, lidhur me të ardhurat nga të drejtat e tij të imazhit.

Sanchez është i fundit në një listë të gjatë të yjeve të futbollit që do të ndiqen nga autoritetet tatimore spanjolle mbi të drejtat e tyre të imazhit, ndërsa të gjitha hetimet janë duke u studiuar me Lionel Messin, Cristiano Ronaldo, Jose Mourinhon dhe Ricardo Carvalho. Messit iu dha një mandat 21 mujor burg në vitin 2016, por pa se ai u zvogëlua në një gjobë, pasi ligji spanjoll do të thotë se kriminelët e paraburgosur të dënuar me më pak se dy vjet burg nuk i shërbejnë ndonjë kohe burgu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *