Presidenti i Juventusit Andrea Agnelli përballet me dënim

Presidenti i Juventusit Andrea Agnelli është duke u përballur me një ndalim të mundshëm mbi akuzat për një marrëdhënie të paligjshme me tifozët “ultra” që inkurajuan manipulimin me bileta.

Në një seancë të premten, prokuroria e federatës italiane të futbollit kërkoi që Agnelli të ndalohej për dy vjet e gjysmë. Prokurori, Giuseppe Pecoraro, gjithashtu kërkoi që Juventusi të paguajë një shumë prej 300 milionë eurosh dhe të luajë dy ndeshje pas dyerve të mbyllura. Një panel federal ka 10 ditë për të vendosur për dënimin, dhe nuk ka vend për ankesat. Agnelli thuhet se autorizoi shitjen e pasave të sezonit dhe biletave të tjera mbi kufirin e lejuar.

Ai ka pranuar takimin me Rocco Dominello, një tifoz “ultra” i lidhur me grupin e krimit të Calabrian ‘ndrangheta i cili prej atëherë është dënuar me gati tetë vjet burg për scalping. Por Agnelli tha se takimet erdhën vetëm me një numër të madh tifozësh të tjerë në raste festive dhe se klubi kurrë nuk ka synuar të përfshihet në aktivitete të paligjshme.

Nëse Agnelli është i ndaluar për më shumë se një vit, ai do të duhet të presë një dekadë përpara se të bëhet përsëri president i Juventusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *