Pep Guardiola: Duhet të paguani nëse do të nënshkruani golashënues “cilësorë”

Menaxheri i Manchester City-it, Pep Guardiola, thotë se duhet të jeni të përgatitur të paguani nëse do të nënshkruani golashënues “cilësorë”.

City ka qenë shumë i mir përpara golave këtë sezon pavarësisht mos blerjes së një sulmuesi të vijës fundore gjatë verës, duke shënuar 30 gola në 10 ndeshje. Sulmuesit Sergio Aguero dhe Gabriel Jesus kanë qenë shumë të mir dhe janë mbështetur nga anësorët Kevin De Bruyne, Leroy Sane dhe Raheem Sterling.

Por Menaxheri i Manchester City-it theksoi rëndësinë e sulmuesve të mir.

“Gjithmonë besoj se krijimi i shanseve, krijimi i lojës, krijimi i veprimeve të mira është mënyra më e mirë për të shënuar gola. Gjithmonë besoj se mënyra se si luajmë është shumë e rëndësishme. Por cilësin për të vënë topin në rrjetë ju duhet ta bleni atë, ajo nuk mund të mësohet, unë nuk mund të mësoj Sergio dhe Gabriel dhe këta të tjerët për të shënuar gola, është talent. Për të marrë topin dhe ta kontrolloni atë dhe ta vendosni në rrjet është një talent dhe ju duhet ta blini atë. Kur keni djem në skuadrën tuaj që mund të shënoni 20 apo 25 gola, kjo është një avantazh i mirë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *