Newcastle ka pranuar akuzën e FA-s për sponsorizimin e fanellave të U18-ës

Newcastle United ka pranuar një gjobë nga FA për sponsorizimin e fanellës së anës së U18.

Ata u akuzuan për paraqitjen e logos së FUN88 në fanellat e veshura nga lojtarët e ekipit të të rinjve. Vepra është në kundërshtim me kitin e FA-s dhe rregulloret e reklamave që thonë “shërbimet dhe aktivitetet e lidhura me të tilla si alkooli dhe bixhozi” nuk mund të vishen nga ekipet e U18. FUN88 me bazë në Kin zëvendësoi kompaninë e payday Wonga si sponsor i fanellave të Newcastle-it gjatë verës së kaluar në një marrëveshje që mendohet të vlejë rreth 8 milionë funta në vit.

Në maj 2017, drejtori menaxhues i Newcastle Lee Charnley tha se marrëveshja do të “rriste profilet tona përkatëse globale” gjatë kontratës tre vjeçare. Ai shtoi: “Ishte e rëndësishme për ne që të gjejmë partnerin e duhur dhe në FUN88, kemi një sponsori fanellash që kupton klubin dhe sjell përfitime të rëndësishme komerciale”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *