Mike Ashley shkatërroi shitjen e Newcastle-it tek pronarët aktual të Manchester City-it, thotë Tony Jimenez

Mike Ashley shkatërroi një marrëveshje të mundshme për të shitur Newcastle United tek pronarët e tanishëm të Manchester City-it pasi ai “krijoi një shqetësim në një bar” në Dubai, sipas ish-nënkryetarit të klubit Tony Jimenez.

Pretendimet janë bërë gjatë fazës së fundit të një mosmarrëveshjeje të Gjykatës së Lartë midis Ashley dhe Jimenez, në të cilën pronari i Magpies po padit ish partnerin e tij të biznesit. Ashley ka akuzuar Jimenez për mashtrim dhe falsifikim dhe thotë se i është borxh 3 milionë funta. Jimenez kundërshton pretendimet.

Gjatë analizës së çështjeve përpara gjyqit, gjyqtari, Matthew Marsh, dëgjoi pretendimet e Jimenez për Ashley-in. Avokati i Jimenez, Adam Johnson QC, tha: “Z. Ashley refuzoi të takohej me një blerës potencial i cili shkoi për të blerë Manchester City Football Club.

“Ai (Jimenez) pati disa blerës potencial të mëtejshëm dhe Z. Ashley pastaj vizitoi Dubain midis 13 dhe 18 shtatorit të vitit 2008 me qëllim që t’i takonte. “Z. Jimenez thotë se në mbrëmjen e 16 shtatorit 2008, Ashley krijoi një shqetësim në një bar në Dubai.

“Edhe pse Z. Jimenez e ndihmoi z. Ashley-in të minimizojë ndikimin e fatkeqësisë, ajo përsëri shkatërroi shitjen e mundshme të Newcastle United Football Club.” Ashley bleu Newcastle në vitin 2007 dhe ka qenë thellësisht jopopullore me tifozët Magpies për shumicën e mandatit të tij.

Ish-shefi ekzekutiv i Chelsea-it dhe Manchester United, Peter Kenyon është raportuar të jetë në proces të vendosjes së një marrëveshjeje në një përpjekje për të blerë klubin nga Ashley.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *