Jurgen Klopp ofron mbështetjen e Liverpoolit për Rhian Brewster

Jurgen Klopp thotë se Liverpool do t’i japë Rhian Brewster të gjithë mbështetjen që ka nevojë pasi 17-vjeçari zbuloi shkallën e abuzimit racial që ka vuajtur gjatë viteve të fundit.

Brewster theksoi shtatë incidente ku ose ai ose një shok i grupit pësuan abuzime racore gjatë një ndeshje dhe menaxher Klopp vlerësoi guximin e tij për të folur.

Kur u pyet se çfarë do të ishte reagimi i Liverpoolit, Klopp tha: “Të gjitha mbështetjet që ai ka nevojë dhe dëshiron.

“Është mjaft interesante sepse jam shumë gjatë në këtë biznes dhe nuk kam hasur kurrë në një situatë të tillë. Ju mendoni se kjo nuk ndodh, por natyrisht ndodh gjatë gjithë kohës.

“Jam shumë i lumtur që ai është mjaft i guximshëm për të bërë atë që bëri, sepse është një gjë e rëndësishme. “Unë me të vërtetë nuk mund të besoj se njerëzit ende i kanë këto mendime në mendjen e tyre. Natyrisht ne kishim nevojë për një djalë 17-vjeçar që të bërtiste”.

Incidenti më i fundit ka ndodhur gjatë ndeshjes së Ligës së Rinisë UEFA U19 kundër Spartak të Moskës. Duke folur për Guardian, Brewster tha: “Unë u hodh në këmbët e mia dhe ref erdhi me shpejtësi, sepse padyshim ai kuptoi diçka ishte thënë.

“Gjyqtari më tha se nuk mund të bënte asgjë, sepse ai nuk e kishte dëgjuar atë dhe ‘e vetmja gjë që mund të bëja është ta raportojmë atë.’ Unë thashë: ‘Ejani, atëherë – le të shkojmë dhe të raportojmë. ‘

“Ai filloi të bënte diçka tjetër dhe i thashë: ‘Jo, tani.’ Shkuam te zyrtari i katërt dhe i thashë atij. I thashë Steven Gerrard se çfarë kishte ndodhur dhe ne kemi bërë një ankesë atje “.

Lojtari i Spartak i akuzuar për abuzim me Brewster, Leonid Mironov, i është referuar kontrollit të etikës dhe trupit disiplinor të UEFA-s, ndonëse nuk është caktuar ndonjë datë për seancën dëgjimore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *