Jose Mourinho thirret nga gjykata e Madridit lidhur me akuzat e mashtrimit me taksa

Jose Mourinho është thirrur të paraqitet në gjykatën e Madridit në nëntor për akuzat e mashtrimit me taksa, vetëm 48 orë përpara se Manchester United të udhëtojë për në Chelsea-i në Premier Ligë.

Në qershor të këtij viti, Mourinho u akuzua për mashtrimin e Zyrës së Taksave të Spanjës prej 3.3 milionë euro (2.9 milionë funta) në 2011 dhe 2012 nga prokurorët e shtetit të vendit. Paratë në fjalë nuk përfshijnë pagën e Mourinhos nga momenti kur ai udhëheqi Madridin midis 2010 dhe 2013, por të ardhurat nga të drejtat e imazhit. Gjyqtari spanjoll ka thirrur Mourinhon që t’i përgjigjet pyetjeve në lidhje me akuzat në një gjykatë me qendër në Madrid, më 3 nëntor, vetëm dy ditë para se Manchester United do të udhëtojnë në Stamford Bridge më 5 nëntor.

Mourinho lëshoi një deklaratë që mbrojti historinë e tij tatimore në Spanjë pas akuzave të autoriteteve në verë, duke insistuar se ai pagoi më shumë se 23 milionë funta në taksë dhe tha se ai nuk ishte informuar për ndonjë rast të ri kundër tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *