Gjykata e lartë zvicerane hedh poshtë ankesën e Michel Platini

Gjykata më e lartë e Zvicrës ka hedhur poshtë një apel nga ish-nënkryetari i FIFA-s Michel Platini kundër ndalimit të tij katërvjeçar për keqbërje financiare.

Tribunali Federal i Zvicrës tha se ndalimi i vendosur nga Gjykata e Arbitrazhit për Sport “nuk duket të jetë dukshëm e tepruar”. Gjykata federale është e katërta për të gjetur Platini se nuk kishte të drejtë në 2 milionë dollar në pagën e prapambetur në 2011 që ka punuar si këshilltar presidencial i Sepp Blatter nga 1998-2002.

Platini dhe Blatter pretenduan se kishin një marrëveshje verbale, por u ndaluan nga FIFA për një konflikt interesi. Ndalimi e largoi Platini nga presidenca e UEFA-s dhe garën e zgjedhjeve të FIFA-s në shkurt 2016 për të pasuar Blatter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *