Andy Walker: Paul Lambert mund të ketë sukses si menaxher i ardhshëm i Skocisë

Andy Walker beson se Paul Lambert mund të ketë sukses si menaxher i ardhshëm i Skocisë, me kusht që t’i japë lojtarëve të rinj një shans në nivel ndërkombëtar.

Gordon Strachan u largua nga pozicioni muajin e kaluar pas pothuajse pesë vjetësh përgjegjës dhe shpesh u akuzua se u mbështet shumë në lojtarët e njëjtë, shumë prej të cilëve edhe në të 30-at. Menaxher i përkohshëm Malky Mackay prezantoi disa fytyra të reja në humbjen miqësore të 1-0 të javës së kaluar në Holandë, me eksperimentin që konsiderohej një sukses pasi shumica u impresionua. Lambert – që nuk ka punuar që kur u largua nga Ujqërit në maj – mori rrugën e njëjtë për sukses si një lojtar, shumë prej atyre që shpresojnë të vendosin veten tani po kërkojnë dhe Walker mendon se mund të punojë në favor të tij.

Ai ka thënë për Premier League Daily: “Ne kemi disa lojtarë të rinj të talentuar, me pak stërvitje të mirë – dhe tashmë e shihni atë me Brendan Rodgers në Celtic – do të ketë përmirësime.

Walker është i habitur që Mackay, roli i zakonshëm i të cilit është si drejtori i performancës së SFA-s, nuk po konsiderohet për këtë pozicion. Me mungesën e mundësive të dukshme, ai mendon se shoqata do të duhet të shqyrtojë mënyrat për ta bërë punën më tërheqëse në mënyrë që të tërheqë një zëvendësim të kalibrit më të lartë për Strachan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *