Alisher Usmanov ka rënë dakord të shesë aksionet e tij në Arsenal

Alisher Usmanov thotë se ai “ka vendosur të shesë” aksionet e tij në Arsenal për pronarin që ka shumicën e aksioneve Stan Kroenke në një marrëveshje që vlerëson aksionet e tij në 550 milionë funta.

Në një deklaratë, Usmanovi tha: “Kam vendosur të shes aksionet e mia në Arsenal Football Club, i cili mund të jetë klubi më i mirë i futbollit në botë. “Uroj të gjithëve suksesin më të mirë dhe të madh në këtë klub të mrekullueshëm futbolli dhe për të gjithë ata, jetët dhe karrierat e të cilëve janë të lidhura në të.”

Firma e Usmanov-it Red and White Securities shtoi: “Ne konfirmojmë që Z. Alisher Usmanov i ka dhënë një angazhim të parevokueshëm KSE-së për të pranuar ofertën në lidhje me mbajtjen e plotë të 18,695 aksioneve të Arsenalit (që përfaqësojnë rreth 30.05 përqind) për një çmim të rënë dakord prej 29,419.64 funtaave për aksion në vlerën e parave të gatshme, për vlerën e të gjitha aksioneve të Red and White Securities që arrijnë shumën prej 550 milionë funta “.

The Financial Times raportoi në korrik se Usmanovi ishte duke eksploruar shitjen e aksioneve të tij në Arsenal tek Kroenke pasi dështoi në përpjekjet e tij për të marrë pronësinë e plotë të klubit.

Kuptohet që vendimi i Usmanovit, i lindur në Uzbekistan, për të shitur aksionet e tij në Arsenal, nuk ka lidhje me tensionet politike aktuale midis Britanisë së Madhe dhe Rusisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *